De designer: Rick Tegelaar
Het product: Roomdevider
De introductie: Dutch Design Week 2021
Het avontuur: Het gradiënt van messing en rvs en plisseren van gaas
Meer informatie:  www.ricktegelaar.nl

De designer
Rick Tegelaar

Rick Tegelaar

Ondergewaardeerde materialen. Rudimentair. Dat is waar Rick het liefst mee werkt. Hij bekijkt ze. Voelt ze. Onderzoekt ze. En ontwikkelt vormen, machines en processen. Een nieuwe context die ervoor zorgt dat hun schoonheid ook door anderen wordt gezien. Hij is de man achter de Meshmatics lampen van Moooi en diverse bijzondere installaties. Met zijn respect voor gaas en liefde voor onze ambacht, werd Rick in 2020 de allereerste collab van Wired Collectiv.

Het avontuur

Het gradiënt weven van messing en rvs draden en plisseren van gaas

Na een grondige studie van al onze gaassoorten en ons proces, triggerde Rick ons om messing- en rvsdraden in een gradiënt patroon te weven. De vraag was het begin van een waardevol avontuur. Een avontuur waarin onze ambachtelijk gaaswevers “kan niet” opzijzetten. En pionierden met hoe dan wél. Het lukte om messing en rvs geleidelijk in elkaar te verweven. Koud en warm. Solide en licht. Transparant en gesloten. Met een plisseertechniek gaf hij het materiaal een extra dimensie. De subtiele vouwen laten het licht spelen met de vorm van de geweven draden. Ambachtelijk. Industrieel. Hoogwaardig. En adembenemend mooi.

Het product

Gradient Mesh Panels

Gradient Mesh Panels

Geïnspireerd door het lichtspel in gradiënt geweven gaas, ontwierp Rick Tegelaar een bijzondere serie roomdeviders. Grote organisch gevormde geplisseerde panelen die de aandacht trekken. Ambacht ademen. De illusie van beweging wekken. En de liefde voor het materiaal overbrengen. Wij presenteren: de Gradient Mesh Panels van Wired Collectiv by Rick Tegelaar.

“Uncovering the beauty of Wire Weaving craftmanship.”